Trailrunning

Trailrunning

Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’. We combineren onze passie voor het hardlopen met een stuk natuurbeleving, waarbij we natuurlijke uitdagingen aangaan. Denk aan klimmetjes, boomwortelpaadjes, boomstamhindernissen, mulzand, beekjes. Snelheid is voor ons van ondergeschikt belang maar de natuurbeleving des te meer.

Trailen brengt een andere lichamelijk belasting met zich mee dan hardlopen op de weg, door het onvoorspelbare karakter van de verschillende ondergronden waarop we lopen. Rompstabiliteit en coördinatie worden hierbij veelvuldig aangesproken.

Klinkt goed? Lees dan vooral verder, misschien is dit iets voor jou!

Hoe zien de trainingen eruit
Bij het trailen heb je te maken met een grote afwisseling in het terrein. Wij bieden daarom ook gevarieerde trainingen aan:

  1. Techniektraining doen we in de Zandbergen op loopafstand van ons verenigingsgebouw.
    Denk hierbij aan klimmen/dalen, pasfrequentie, oriënteren en veiligheid.
  2. We lopen trails in de buurt van Losser. De afstanden variëren van 10 tot 15 km met de mogelijkheid om zelf voor of na die tijd extra te lopen.
  3. Tijdens onze kracht/conditie trainingen worden trailspecifieke krachtoefeningen afgewisseld met loopopdrachten. Eén keer per maand wordt hier een gehele training aan gewijd en bij elke  training komt rompstabiliteit en coördinatie aan bod.
  4. We nemen deel aan georganiseerde evenementen, daar doen we het uiteindelijk toch voor?  Vanzelfsprekend kies je je eigen voorkeursafstand.

Instapniveau
Is je basisconditie op orde en kun je minimaal 10 kilometer achter elkaar hardlopen?
Dan kun je meedoen!
Je behoort tot onze doelgroep wanneer je tussen 1 uur en 1,5/2 uur wil trailen tijdens de trainingen.
We snappen echter ook dat binnen onze doelgroep kilometervreters zitten (waaronder de trainers zelf). Daarom is er bij het lopen van de trails en evenementen de mogelijkheid voor extra kilometers.

Trainingstijden en startpunt
Zaterdag van 9.00 – 10.30 uur. startpunt is vaak bij het MAN-gebouw in Losser of in de nabijheid.
De trails hebben een wisselend startpunt.

Extra’s

  • We organiseren af en toe workshop met diverse thema’s afhankelijk van het seizoen of een actueel thema van dat moment.
  • Je kunt deelnemen aan onze reguliere hardlooptrainingen bij Iphitos op dinsdag en donderdag van 19.30 – 20.45 uur en de corestability training op maandag van 19.30 – 20.30 uur.
  • We hebben een fantastisch clubgebouw waar je na de trainingen lekker kunt douchen en maandelijks is hier een gezellige avond.

En dat voor maar € 9,15 per maand! Kijk even op onze website voor informatie hierover.

Deel je ons enthousiasme en wil je meedoen? De eerste drie keer kun je gratis meetrainen om de sfeer te proeven en te kijken of dit iets voor je is. Wellicht heb je nog een paar vragen? Neem dan vooral contact op met Merlinn, m.vannieuwkuijk@home.nl.

We zien je graag verschijnen!