Hardloopclinic

12e editie Hardloopclinics Iphitos

Iphitos organiseerde in januari 2022 voor de 12e achtereen volgende jaar haar jaarlijkse hardloopclinics. Beginnende hardlopers kunnen deelnemen aan de 5 of 10 kilometer clinic.

Hardlopen bij Iphitos is laagdrempelig, gezellig, sociaal en past bij een gezonde leefstijl. Tevens is het een ideale sport voor iedereen die, onder deskundige leiding, wil werken aan een goede basisconditie en lekker bezig wil zijn in de buitenlucht. De clinics starten volgend jaar op zaterdag in januari 2022 en eindigen begin april. Iphitos biedt deelnemers trainingsmogelijkheden op de zaterdagochtend en op doordeweekse avonden tijdens reguliere clubtrainingen.

De trainingen op de zaterdagochtend starten om 9.00 uur vanaf het nieuwe clubgebouw  aan het Nilantspad in Losser. De beginnende atleten/ atletes worden tijdens de trainingen begeleid door gecertificeerde hardlooptrainers, waarbij veel belangrijke aspecten van het hardlopen aan de orde komen. Veel aandacht zal worden gegeven aan coördinatie, kracht, uithoudingsvermogen en blessurepreventie, waarbij inhoudelijk de trainingen worden aangepast aan het niveau van de lopers. De doelstelling is om een afstand van 5 of 10 kilometer goed en plezierig te kunnen volbrengen in het voorjaar.

Via het mailadres clinic@iphitos.nl kun je je aanmelden voor deze clinic. Mocht je nog meer informatie willen hebben, neem dan contact op met Peter Beernink, telefoon 053-5388366. In totaal kunnen er circa 40 beginnende hardlopers deelnemen.