Atletiek

Sneller, hoger, verder! Atletiek is een heel gevarieerde sport met lopen, springen en werpen. Ben je snel? Dan is sprinten misschien iets voor je. Ben je sterk in de armen? Dan kan je misschien goed kogelstoten. Of ben je gewoon overal goed in en ga je voor de meerkamp? Er zijn meer dan 10 verschillende onderdelen, dus er is altijd wel iets dat bij jou past.

In het zomerseizoen (maart – oktober) wordt er buiten getraind op de atletiekbaan. Deze trainingen richten zich meer op het doen van de technische onderdelen zoals hoogspringen, verspringen, discuswerpen en kogelstoten. In het winterseizoen (oktober – maart) wordt er zowel in de zaal als buiten getraind. Deze trainingen zijn vaak wat meer gericht op conditie.

Hoewel atletiek vooral een individuele sport lijkt, is er niets beter dan met een groep een wedstrijd bezoeken. Ten eerste om elkaar aan te moedigen, maar ook om elkaars prestaties proberen te verbeteren. Verder kunnen bij de Junioren en Senioren teams worden samengesteld voor competitie wedstrijden. In deze wedstrijden neem je het op tegen teams van andere clubs. Elk onderdeel levert punten op, welke bij elkaar worden opgeteld voor een totaalscore.

Wil je een keer met een training meedoen? Geen probleem! Kom gerust langs en doe mee!

Categorie

Indeling gaat op basis van leeftijd.
Zie hiervoor de pagina van de atletiek unie

Trainingen

Zomerseizoen 2020

Pupillen C, B, A
Dinsdag 18:00 - 19:00, atletiekbaan
Donderdag 18:00 - 19:00, atletiekbaan

Junioren D, C, B, A
Dinsdag 19:00 - 20:30, atletiekbaan
Donderdag 19:00 - 20:30, atletiekbaan

Junioren D, C, B, A - Jeugdloopgroep
Woensdag 19.00 - 20.00 - atletiekbaan + buiten de baan

Wedstrijden

De wedstrijdkalender voor baan-atletiek is te vinden op atletiek.nu